Meteen naar de inhoud

Barend de Jager

Barend de Jager is boswachter en een verschrikkelijke man. Hij is de opa van Moss. Beide zijn personages in Sietske’s boek The Creature in the Night-time. Deze A2 poster zine gaat over Barend en is een verdere uitbreiding van zijn personage. Je kan hierin meer lezen over zijn leven. Zowel het verleden maar ook het heden. Hieronder kan je een klein stukje lezen over wat er gebeurd mocht je Barend tegen het lijf lopen in het bos…

 
  
 Later op de dag komt Barend een ruiter tegen. Het paard loopt langs hem heen en begint ineens te poepen. De keutels kletteren vlak naast hem neer en eentje valt zelfs op zijn laars! 
 “WAT HEEFT DIT TE BETEKENEN?” buldert Barend. 
De vrouw verstijft als steen en valt bijna van haar paard. “S-S-sorry meneer,” stamelt ze. “Maar een paard moet wanneer het moet.” 
 “DIT IS ECHT NIET NORMAAL!” schreeuwt Barend. 
 “Ja, wat is nou eigenlijk normaal?” Vraagt de vrouw. 
 “Ik. Ben. Normaal.” Zegt Barend, “u niet.” Hij trekt zijn neus op en kruist zijn armen. 
 “Dat is maar net wat uw definitie van normaal is, boswachter!” 
 “Mijn definitie van normaal is iemand die past binnen onze maatschappij en geen rariteiten uitvoert!” buldert Barend. 
 “Het is voor een paard een hele normale bezigheid om te poepen!” Zegt de vrouw. “Daar hoeft u niet zo boos over te worden. U lijkt de leraar van mijn zoontje wel, die vind het ook heel normaal dat hij 5 dagen in de week 6 uur per dag stil moet zitten!” 
 “Het is ook heel normaal dat u kind de hele dag stil moet zitten! U, mevrouw, heeft een probleem met autoriteit! In dit bos, mijn bos, ben ik de baas! En ik zeg dat uw paard hier niet mag poepen! Ruim nu die stront op!” 
 “Dat ga ik dus echt niet doen,” zegt de vrouw, “dit is gewoon natuurlijke mest.”
 Barend balt zijn vuisten, “OPRUIMEN! NU!” Schreeuwt hij. 
 “Het was mij een aangenaam genoegen.” En de vrouw galoppeert weg op haar paard.  
error: Content is protected !!